tisdag 13 september 2011

Turvis-leken

Har nyligen kommit hem med prinsen från halvt års besöket på rådgivningen! Rådistanten säger alltid samma sak då vi kommer in:
-Det är så roligt att se att du bär in honom i famnen och inte i bilstolen! Nästan alla hämtar in babyn i bilstolen, du ger din son extra närhet!
Det är bara en vana för mej, Oliwer är alltid i min eller Timis famn! Hemma i soffan sitter han med, mycket sällan han sitter längre stunder i sittern. Går vi in till butiken tex. så tar vi alltid någon av oss honom i famnen! Det var riktigt då som han var nyfödd och en månad gammal, då hade vi honom i bilstolen överallt, för han sovde oftast..

Hans längd hade ökat perfekt, vikten var 0,4 på minussidan, men hon påstod att det är helt normalt ändå, eftersom han är så aktiv hela tiden. Han hade alltså gått upp 300g och växt på längden med 2cm (på en månad ungefär).

Rådistanten tyckte också att han är mycket mogen för att var att vara bara sex månader, att både hans psykiska och fysiska mognad ligger på det vad ungefär en 7-8 månaders baby kan/lär sej. Tex. så står han jätte stadigt redan, det gjorde han redan sist och hon var då redan mycket imponerad av att han har så bra "ork i benen". Han kunde också redan något som kallas för "turvis-leken", vilket hon OCKSÅ tyckte att var mycket imponerande! Hon knackade med en kloss-leksak i bordet och gav ett liknande föremål åt Oliwer, sedan knackade hon pånytt och sa åt honom:
-Nu är det din tur Oliwer! Ska du knacka du med?
Sen knackade han också! Han "orkade leka" ganska länge, och hade tålamod att vänta tills hon hade knackat, först sen knackade han också, sen lyssnade han igen då hon knackade och så gjorde han samma sak efter!

Måsta ju såklart visa pappa då vi kom hem, titta så duktig son vi har! Och även han var lika imponerad! Dukiga nasse-liten vår!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar