torsdag 15 september 2011

Gubbar och granar

Det kalla vädret och städningen inför Lördagen fortsätter! Grisarna börjar behöva extra halm i sitt utehus och lilla Nexi börjar ha "jobbigt" att gå ut, får snart plocka fram hennes vinterjacka! På sej själv får man plocka på både halsduk och vantar, för att inte tala om vad lill-pojken ska ha på sej bara för att gå en kort promenad, eller fara en snabb sväng till butiken...

Funderar på Julen, första Julen som en familj! Oftast har vi firat den med släktingar, har ju inte riktit haft "orsak att sitta hemma ensamma" på Julen, har faktist firat båda jularna i Nagu hittills. Nu har vi blivit bjudna dit igen, men nu kommer mera dendär viljan och känslan av att fira Julen hemma! Få pynta upp riktigt ordentligt, ta in granen för att den faktist har en mening (ifjol stod den där och halv-skräpade och ingen hade någo speciellt nöje av den), men nu då man har en liten känns det mera viktigt att vara hemma!
Ändå skulle det ju vara helt kiva kanske för Oliwer att vara i Nagu på Julen, där kommer ju att vara mycke andra barn men.. Får se, känns konstigt att fundera på Julen redan nu, men då man tänker efter, är det faktist BARA 3 månader kvar tills julafton, och ännu mindre tills Lilla Jul!

Har funderat på att börja så där smått inhandla gåvor redan nu, då kommer inte all stress och alla köp på en gång sen 3 dagar före själva julafton, men det är väl det som Julen går ut på... Stress i 3 månader före med mat, pyntande, gåvor, granar, julgubben osv.. Sen äter man gott en kväll, öppnar sina paket, sover och så är det annandag!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar