torsdag 3 november 2011

Sömntuta?

Hur mycket är egentligen "normalt" för en 8 månaders baby att sova? Vi har iallafall en riktig sömntuta enligt mej! Förut var det två dagssömner, båda på ungefär en timme, sen nattsömnen runt 10 timmar (i sträck)
Nu har han förlängt sitt sovande, så han sover en 3 timmars dagssömn, sen en tupplur som kan vara allt från 15 minuter till en timme! Nattens timmar var förra natten 13 timmar, med en gång som han vakna och begärde tutten.

Där emellan får man njuta av världens gladaste nisse-nasse-liten! Folk frågar en "hur är det nudå att vara mamma?" och då man svarar "underbart, de bästa som finns" får man alltid samma blick och kommentar "jo så säger alla"
Men de är ju helt otroligt underbart att vara mamma, iallafall att vara mamma åt vår lilla! Finns inget att önska just nu, känns som man redan har allt de bästa man behöver, och det man alltod har drömt om, det har jag redan. Vid en ålder av 20 år! Lucky me! <3
Ibland funderar man, va händer resten av livet nu då? Då man redan har de mesta!

13 kommentarer:

  1. vi har oxå en sömntuta enligt mej, Lucas sovd inatt från 20.50(ungefär) o vakna 5.30! nån en staka gång pep han till o då dög de me tutten o så sovd han vidare!Sen åt han lite vid 5.30 o sovd vidare ti 8, men sen va de nog dags o stiga upp enligt han! Jag tycker oxå det är helt underbart o va mamma, det bästa som ha hänt mig :) Du är nog lyckligt lottad hördu :)

    SvaraRadera
  2. Sover lillen verkligen 16-17 timmar per dygn?

    SvaraRadera
  3. ovanligt mycke isåfalll

    SvaraRadera
  4. Nonnu: Vi verkar ha två lyckokillar vi :) Har aldrig haft problem med sovande här inte :)
    Anonym: Han har enda sen cirka 2 månaders ålder sovit 8-10 timmars nätter +dagssömnen, som då var 1-2 timmar x3, nu har han bara satt ena dagsdömnen till på nattsömnen istället, och han har ju sovit 10 timmar + sen han var ungefär 4 månader! Har hört mångas babyn som sover ganska lika, så sååå jätte ovanligt tror jag inte de är, de låter kanske bara det, speciellt om du själv har barn som sover mindre eller tex vaknar på nättrena. Alla är ju så jätte olika :) Men för säkerhets skull ska jag ta och fråga på Måndag i rådis om det är onormalt, så vetan :)

    SvaraRadera
  5. Såklart varierar ju hans sovande från dag till dag, men efter att tänderna börja växa har han ökat sömnen, vanligast va han sover per dygn är nog runt 13-15 timmar, men det gångna dygnet tex va de en nästan 13 timmars natt och nu på dagen har han sovit två låååånga dagssömner...

    SvaraRadera
  6. Bra att han sover nu så han orkar ränna ut på nätterna när han blir äldre :)

    SvaraRadera
  7. Jo, vi har nog det :) VI har nog heller aldrig haft problem me någo sovande, bara han har magen mätt så sover han som en stock :) O han ha nu börja sova låånga nätter, sköönt :)

    SvaraRadera
  8. Anonym: Ja preciis :D Man måste ju ladda upp sej, och här har vi en som börjar i tid minsan :D

    SvaraRadera
  9. Nonnu: Jo de är nog helt otroligt skönt! Ungefär i samma ålder började vår nisse-nasse totta sina 10 timmar i sträck :)
    Vi tycks slutligen ha ganska lika killar :)

    SvaraRadera
  10. Jepp, dom tycks vara rätt lika, men det är ju bara roligt att dom är det. :) Tänk jaa att dom börja sova långa nätter vid samma ålder, intressant! :)

    SvaraRadera
  11. Undrar tvärtom ja, hur lite som är normalt! =P Vi har dagar när natten e max 10 totalt antal sömntimmar (gissning, vaknar ju 5-12 gånger per natt så..)o dagen typ 1-2 timmar...

    SvaraRadera
  12. Nonnu: Jo de e ju de :) Jännä så lika, men också såå hemskt olika som babyn kan va :)
    Jonna: Ja har ingen aning va som e normalt o int, me vår nisse-nasse går de ju kanske int riktit att jämföra för då sku alla sova för lite :D Ha du int Jonna fundera på att börja blogga? Ja sku personligen va en storläsare :)

    SvaraRadera
  13. Jag sku oxå vara en storläsare av din blogg Jonna :)

    SvaraRadera