fredag 23 december 2011

Dan före jul

Matlagningsdagen börjar vara förbi! Nu är det bara att sitta och vänta på att få sätta skinkan i ugnen och sen är vi klara!
Dethär är min och Timis tredje jul tillsammans, men i år firar vi denna högtid första gången som en liten familj!
Föregående jular har vi firat med föräldrar och mor-och farföräldrar, men nu bestämde vi oss för att vara hemma på julen och att själva ta del av julstressen! (inte bara handla klappar och köra ut till Nagu, fira där och komma hem och sova)
Vi tar med en liten del av gamla vanor ändå, så julkaffe i Nagu och tomte kl 15 står på shemat. Sen blir det home sweet home och fira resten!
Har gjort det mesta hemlagat till vårt julbord. Alla lådor, en av tre sillar, köttbullar, rosollen, gravad- och kallrökt lax och limpa (som vi fick av mamma, tack!) Det andra har vi köpt, men känns bra att ha gjort det mesta av stöket själv, det blir mera julstämning då! Fast vi inte fick nån vit jul i år, och stämningen inte har synats till, så idag efter alla lådor hit och dit och bullsrullning, pepparkaksätande och bakande, så nu tycks den lite titta fram!
Nassarnas julsnacks är också klart! Morot och äpplen med lite-lite kanel på och en skopa med havre! Och för att inte glömma granriset i hagen. Nexi får inpaketerade hundgodis och kaninerna morot och äpplen.
Våra paket lägger vi under granen ikväll redan, som en gammal tradition vi haft från "min sida". Ända negativa med det är väl att det skall kännas på paketen då nyfikenheten slår till! Nå, vi får väl bara lita på varandra med det.

Nu blir det väntetid, tv och glögg vid skenet av granens ljus och glitter!
Imorgon är det jul! (fast om man tittar ut kunde man tro att det är oktober…)
God Jul åt er alla vänner och bekanta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar