onsdag 25 januari 2012

Från Duracellpupu till Hund

Har ändrat vår hunds motions- & träningsprogram i hopp om att hon skulle tappa lite mera energi här hemma. 20 minuters hjärnjumpa på förmiddagen, 2-4 km's promenad på eftermiddagen och 20-30 minuters lek/hjärnjumpa/psykisk träning på kvällen! Efter idag, som nu är andra dagen, syns det redan resultat!
Hon stressar mindre, bråkar och busar mindre och sover och tar det mera lugnt.
Igår tränade vi "sitt", "ligg" och "tass", "sitt" och "ligg" har hon kunnat sedan en tid tillbaka men "tass" var nytt för henne. Det gick inte så bra igår, eller hon försökte men hon förstod inte till 100%. På eftermiddagen gick vi, med Oliwer i pulkkan, på en cirka 2 km's länk med "backträning" upp i en hög och lång oplogad backe. Efter det sovde hon nästan två timmar i sträck (det har alltså aldrig hänt förut förutom på natten!)
Idag på morgonen tränade vi "tass" och hon förstod det GENAST! Hon hade väl sovit på saken, heh.
Gav också lite hjärnjumpa åt henne genom att lägga en korvbit under en bytta och sedan låta henne försöka få bort korven. Det gjorde susen åt henne tror jag! På eftermiddagen gick jag på en 4 km's länk med henne längs med vägen bara. Hon somnade genast efter det och har nu sovit många timmar!
En lugn hund är skönt måste jag säga. Imorgon tror jag det blir en kortare promenad MEN i skogen med lite högre snö och mera "hinder" på vägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar